Webmaster: Søren P. Petersen, Sidst opdateret: 24/1-2023
Klik på maleriet for at se det ubeskåret
1. februar 2018
Besøg på Rådhuset
MAA Anne Lene Jørgensen fortalte om den igangværende renovering af rådhuset.
Rådhuset blev opført af Arne Jacobsen og Flemming Lassen i 1940-42.
To dokumenter blev uddelt i forbindelse med foredraget. De kan downloades her som pdf-filer (åbnes i nyt vindue):
Se billeder (Søren P. Petersen) her..
19. marts 2018
Holte Posthus og posthistorien
Ved Johnnie Bloch Jensen og Søren Jessen.
Holte posthus er i dag firmadomicil, og bygningerne fra 1916 ejers Johnnie Bloch Jensen, der viste det frem. Postens lokale historie er meget ældre. Den fortalte posthistoriker Søren Jessen (Hundested Lokalhistoriske Forening) om.
Se Johnnie Bloch Jensens præsentation her ... (Med forbehold for kildernes nøjagtighed og ophavsret)
Se billeder (Søren P. Petersen) her ...
Værten og ejer af Holte Posthus Johnnie Bloch Jensen (tv), posthistoriker Søren Jessen (th)
22. september 2018
Udflugt til Ejbybunkeren og Vestvolden
Arrangementet havde tre akter: Første en historisk optakt til Københavns befæstning. Anden akt var en rundvisning i Ejbybunkeren, der er indrettet som et koldkrigsmuseum. Tredje akt en kort vandretur på Vestvolden.
De to første akter stod Hans Henrik Hansen fra Ejbybunkeren for. Søren P. Petersen tog sig af vandreturen på Vestvolden.
Se Søren foto her …
23. oktober 2018
Udflugt til Lyngby Nordre Mølle og Lyngby Kirke
Lise Skjøt-Pedersen fra stadsarkivet for Lyngby-Taarbæk Kommune, viste rundt i Nordre mølle og fortalte dens historie og kornets vej gennem maskineriet.
Efter besøget i møllen gik det over vejen til Lyngby Kirke, hvor Carsten Erichsen og Søren P. Petersen - beggte fra HISTTOPs bestyrelse - fortalte om kirken og om nogle af de begivenheder der er knyttet til kirken.
Se Søren Petersen fotos her …
14. februar 2018
Danmarks runesten
- et møde med Danmark og danskerne for 1000 år siden.
Museumsinspektør Lisbeth Imer fra Nationalmuseet fortalte levende om runer, runesten og om tilblivelsen af sin bog om Danmarks runesten - en fortælling.
Se billeder (Søren P. Petersen) her..
9. april 2018
Besøg i Nærum Kirke
Bruno Rasmussen og Carsten Erichsen holdt et foredrag om Nærum Kirke, dens historie og dens umiddelbare omgivelser - ligesom det var muligt at se nærmere på kirkens interiør og komme op i tårnet.
19. april 2018
Landstedskulturen omkring Sorgenfri Slot og Frieboeshvile
Kort vandretur med stadsarkivar Mette Henriksen, Lyngby-Taarbæk Stadsarkiv.
Med udgangspunkt i Frieboeshvile viste Mette Henriksen vej og fortalte på en vandretur til Schweitzerhuset, Sorgenfri Slot, Dansebakken, Norske Hus, Prinsessestien, Fuglsang, Frieboeshvile med grotten, gravmonument og interiør.
Se Hugo Bechs og Søren P. Petersens foto her...
29. maj 2018
ORDINÆR GENERALFORSAMLING
i Søllerød Sognegård
Formandsskifte i HISTTOP
Selskabets nye formand er Axel Bredsdorff.
Anita Mikkelsen valgte at stoppe som formand efter 12 år på posten og 40 år i bestyrelsen.
Anita blev hædret under punktet Eventuelt. Niels Peter Stilling lagde ud, efterfulgt af Georg Lund og Jon Voss.
Referatet fra generalforsamlingen kan hentes her …
I pausen efter generalforsamlingen blev der solgt billetter til Sensommerudflugten.
Efter generalforsamlingen foredraget: "Bevaring af bygninger og bymiljøer i Rudersdal Kommune" ved Iben Koch, direktør i Rudersdal Kommune.
Se fotos her …
8. marts 2018
Det kongelige bord i 1700-tallet
Lisbeth Hein, tidligere museumsleder førte os ind i den kongelige tafel under Sophie Magdalenes på Hirsholm Slot og Struenses voldsomme nedskringer i tafelens omfang.
Se billeder (Søren P. Petersen) her...
15. maj 2018
Forårsvandretur i og omkring Vedbæk stenalderfjord
Museumsinspektør Anne Birgitte Gurlev, Vedbækfundene, museumsleder Jon Voss og Søren P. Petersen, HISTTOP, viste vej og fortalte om stenalder fundene i og omkring Vedbæk stenalderfjord. Vi besøgte gravstedet for Vedbækfundene, stedet hvor det nye Kulturhus i Vedbæk Parken er planlagt, Vedbæk-Smidstrup fredningen, Sandbjerg Østerskov med stenaldergravhøj og skåltegnssten.
Se Søren P. Petersens foto her ...
2. septrmbrt 2018
Sensommerudflugt til Gisselfeld, Sparresholm, Bregentved Park, Kongsted og Højelse Kirke
På en strålende sommerdag drog 80 medlemmer af sted på en meget vellykket tur, der gik til Gisselfeld, Sparresholm, Villa Galina, Tybjerg og Højelse kirker, samt Bregentved Gods. En særdeles veloplagt Niels Peter førte os gennem Danmarkshistoriens kringlede forløb ikke mindst i adelens indviklede cirkler, og lod os repetere væsentlige dele af det gamle og ny testamente gennem meget spændende kalkmalerier. Vi fik blandt andet slået fast at nogle er fortabte mens andre kan have bedre udsigter. I Gisselfeld nåede vi rundt i huset og orangeriet, men ikke haven, til gengæld fik vi Bregentveds Park at se, men ikke det tilknappede slot indefra. Alle kom helskindede men berigede med hjem. Også tak til Anita for strålende værtindeskab og sikre aftaler alle steder.
Se Axel Bredsdorffs fotos her ...
9. oktober 2018
Ebberød—i fortid og nutid
45 deltagere i udflugten til Ebberød, nød det fine efterårsvejr og hørte om stedets historie og nutiden med oplæg fra grundejerforeningsformand Keld Stattau og Axel Bredsdorff (HISTTOP) - her værkstederne. Se de andre billeder fra Axel Bredsdorff her …
6. december 2018
Bind. 1 "Rudersdal i Danmarkshistorien – De første 10.000 år "
Foredrag ved museumskonsulent, PhD Niels Peter Stilling
Stednavnet Rudersdal er på alle måder udtryk for en misforståelse. Det er en fejlskrivning for Rude Stald. Men vor egn er trods navneforbistringen en historie værd. Foredraget tager udgangspunkt i historikeren, tidl. museumsleder i kommunen, Niels Peter Stillings store værk om Rudersdalegnen fra tidernes morgen til i dag.
Bind. 1 "Rudersdal i Danmarkshistorien – De første 10.000 år " er lige udkommet og dannede rammen om aftenens foredrag. Niels Peter formåede som sædvanligt at tryllebinde sit publikum.
.
Se Søren Petersen fotos her …